Senarai Blog Saya

me myself n i

me myself n i

Isnin, 8 Mac 2010

Dah lama aku x update blog aku nih.. Yelah xde idea dek pong..

wokeh aku cite pasal putera arr.. hmm skang nih putera dah pulun nak merangkak plak.. before this dok menyulur .. cam ulat ulat .. kaki tergedik2 nak berjalan ke depan.. pastu cam mat teyrap pon ader wakaka.. skang nih dok hanyun2 punggung nak merangkak. Tapi mayb dia xbrapa nak boleh angkat kaki biar gerak ke depan so hayun2 jek lah. Hmm tengah dok hayun tuh terkebelakang le plak.. tuh yang ibu nak tergelak nih..

sekarang nih mmg penat nak tengok2 kan dia. Yelah bru kite watch tv tawu2 dia dah dok tepi dinding or tangga.. waduhh bahaya bangat sih..

Kalu nak berdukung jek, cam kesian plak coz kepala dia asyik dok nak tengok kat bawah jek. So kena le lepaskan bebas. hmm belom lg merangkak.. nanti tawu2 jek dah masuk dapor.. Pe2 pon putera ibu mmg bersemangat n cepat buleh.

Satu lagi putera ibu dah pandai sebut a ba ba ba.. hmm syiok plak si babah dia konon2 putera ibu panggil dier.. hmm prasaan!!

So lepas nih ibu harap putera ibu leh sebut ibu plak ok... Muahh cayang putera ibu...



hehhe nih nak share pic putera ibu yang dok asyik duduk kat dalam walker nih sambil tertido.. wahahahha kechian...

Isnin, 1 Mac 2010

my lovely hp missing

mmg dasar kurang ajar sape yang jumpe hp aku.. Mmg nak kena taw. macam2 kenangan aku ngan hp tuh. Mcm2 aku simpan dalam hp tuh.. leh dikatakan saat suka duka aku.. aku simpan dalam tuh..

Xsangka aku akhirnyer lovely aku ilang.. huaa..huaaa

nie ghupenyer lovely aku..

Rabu, 10 Februari 2010

Hari Kekasih

Hari Valentine semakin tiba. Mawar merah yang bakal diberikan oleh kekasih hati sudah sentiasa terbayang- bayang di mata. Terasa begitu indah hidup ini bila ada insan meletakkan aku sebagai permaisuri dihati. Ehehe..



Begitulah indahnya perasaan orang yang sedang berkasih -sayang setiap kali munculnya 14 Februari. Tanpa kita sedari ada sejarah hitam disebaliknya.

Oleh itu kite sebagai umat Islam harus berfikir mengapa kita perlu menyambut hari Valentine sedangkan pada tarikh itu merupakan hari kejatuhan Kerajaan Islam kite di Sepanyol..

Khamis, 4 Februari 2010

macam- macam hal

Aku pon xfaham nape anak ibu 2-3 hari nih asyik nak ngamuks jek. Kalu nak tdo bertambah sakan dia jerit. Mcm dicubit2. Ntah perangai mana le dia cilok.. Dah ngamuk satu hal, bkn bole dipujuk, bagi susu hbis ditepisnyer botol. tensen taw..

Harap2 perangai macam nih xkekal ler.. Aku jd bertambah kalut ngan keadaan cam nih. Dah ler hubby xbrapa sihat. ngan keadaan bby yang xtawu apasal. i guess dia nak selesa kot. Yelah cam kite nak tdo dalam keadaan yang selesa n xde gangguan. Mana taknyer bru jek dia nak tdo lena hubby dah kalut panggil nama dia n kiss2. so tensen arr superboy.. hehehehe

Selasa, 2 Februari 2010

moge tahun ni lebih bermakna

Aku bosan ler ngan keje aku skang nih.. nak kata bz sngat mmg xsgt. Aku kadang2 bersyukur gak.. Yelah masa aku kje kat tempat lama tuh aku mmg tersangat la bz. Aku kuar umah gelap, dalam 6.30am aku dah kena kuar umah, sampai opis lebih kurang pukul 7.45am. Tuh x termasuk kalu jalan jem kat seberang jaya.. Nak balik jgn kata ler.. selagi blum gelap selagi tuh aku xleh balik umah.. kadang tuh nak balik ikot opis hour mesti nak create mcm2 alasan n pass keje kat org lain.. MMg tension keje tuh.. Gosh!! aku serik dah keje cam tuh!! Sampai umah jek semua penghuni dah tdo. Berbanding tmpat keje skang mmg dekat bangat ngan umah aku. Tp aku xkan dapat belajar pe2 kalu keje cam nih. Ya Allah.. Kau limpahilah aku ngan rezeki mu yang melimpah ruah.. Sesungguhnyer kau maha mengetahui. Amin

Aku bersemangat nak pergi keje tp xde ape yang bole aku harapkan keje kat sini. Saban hari aku mohon agar kehidupan aku akan bertambah baik dari hari ke hari. Kekadang jeles gak kengkawan yang boleh dikatakan berjaya. Yelah nasib masing2 kite xtawu. Mungkin nasib menyebelahi aku tahun ini. Apa yang penting.. Usaha.. Usaha.. Usaha . Aku terus bersabar menempuh kehidupan yang penuh dugaan dan cabaran ini ngan hati yang terbuka dan tabah..
Hmm...

Ahad, 31 Januari 2010

alahaiiii hubby chicken pox

Risau gak dah 2 hari hubby MC.. hmm yelah dah ler dok jauh2. Hm nasib ujung minggu nih hubby balik. Dia balik ngan member so bila dah sampai aku gi ambik arr. Masa hubby kuar dari keta aku tgk semacam jek hubby nih. MMm dalam hati maybe demam teruk sampai jadi semacam.

Tapi nie mmg lain macam arrr.. aku tenung lagi muka hubby mcm bengkak n bintik2.. Macam chickenpox.. Aku just wat andaian jelah.. sambil otak aku pikir macam2. Sampai je rumah terus aku check hubby .. Muka, Tangan, kaki, badan, belakang badan, kepala semua penuh bintik2 merah.. Alamak mmg syahhh.. Tp ragu2 gak aku coz dah besar2 pon leh kena gak.. hmm aku ajak hubby pi klinik dia kata besok.. coz dia betol2 xlarat. keciannn arr plak.


Akhirnya aku teman hubby pi klinik .. and doctor sah kan hubby chicken pox and dapat MC seminggu. heehe lega gak.. tp hmm pnyakit ni berjangkit so risau plak kat superboy.


hmm pe2 pon semoge hubby cepat sembuh and lepas nih xde lah yang berjangkit dah.. AMIN

Rabu, 27 Januari 2010

baru leh meniarap

Today aku nak kongsi ngan u all.. ehehehe actually nak story bout my little charming.. Hmm skang nih dah sakan nak meniarap jekw. Asal letak baring je automatik terus nak meniarap, klakar gak ar aku tengok. hmm mase mula2 nk niarap tuh my mom ader pesan jgn tolong dia kalu dia nak try untuk meniarap. Tp kadang aku kesian gak, dalam diam2 aku try to push his body or betol2 kan tangan dia. bkn pe aku takot smthing bad happen. So aku decide nak help putera ibu arrr..
Tapi skang alhamdulillah no need to help dah. Dia sendri wat stunt ala2 superboy.. HEhehhe seronotnyerr. Yg paling meworriedkan aku bila time malam dah tdo. Sakan nak niarap gak. Kekadang aku xsedar bila dia bertukar jadi superboy???? Ehehe.. ada kalanyer aku alihkan badan dia terlentang or mengiring yelah risau dia susah nak bernafas plak. bru jek aku alih sekali pandang dia dah back to be superboy again.. hishh.. Lama tuh aku let be jelah... yelah mayb dia selesa cam tuh.



Jadi satu hal plak semalam sedang dia syyook jd superboy sekali aku tengok aku punye space nk tdo jd kecik le plak.. Owhhh superboy dah kuasai katil ibu yekkk.. Alahaii.. So xtergamak aku nak alihkan takoot trjaga so aku pon baring jelah. Takot plak superboy gedebukk ke bawah.

Pagi tadi aku story ngan hubby pasal superboy.. Nak tawu hubby kata pe???

hubby : La yekea.. hmm kalu superboy dah concer katil superman nak landing kat ner??(So aku pon pe lagik.. ketawa arrr terbahak2..)

Ni ler ghupenyer budak nih..

Aksi superboy xdapat ditayangkan atas sebab2 yang xdapat di elakkan..